Comunicat de l'ACFB per les llibertats

En uns moments especialment importants i delicats pel nostre país, com institució social catalana i des de el respecte a la diversitat del nostres associats, declarem que estem i estarem a favor de la democràcia i de la defensa dels drets i de les llibertats dels ciutadans de Catalunya, la qual cosa comporta el respecte als drets humans, als drets fonamentals d’expressió, reunió i manifestació i al dret a decidir. Volem expressar també el nostre desig de trobar una solució viable i democràtica al conflicte entre Catalunya i l’Estat espanyol a través del diàleg, per tal de preservar la bona convivència que sempre ha caracteritzat la societat catalana, que és el millor escenari per seguir gaudint de la nostra raó de ser, el futbol amb botons.

Associació Catalana de Futbol Botons

UN DINAR DE CAMPIONAT. 6/4/2019

Dissabte passat vam tenir festa grossa a Bigai: el torneig de Primavera/25 anys i tot seguit, el dinar de germanor que tancava els actes commemoratius de les noces d’argent de l’ACFB.

Va ser una jornada entranyable i plena de moments especialment remarcables, alguns fins i tot emotius, que diuen molt de la vàlua i de la qualitat humana dels botonaires. De tots ells, en destacaré uns quants que vaig viure i han quedat a la meva memòria.

 

1)      La càlida benvinguda a tots els equips del Manel/Tocornal, en nom del Comitè de Competició, constatant l’excel·lent nombre de participants, destacant amb alegria la presència de companys que feia temps que no jugaven tornejos de Rànking, i comentant els aspectes organitzatius i de competició.

2)      L’arribada successiva a Bigai de botonaires durant el matí, que van voler sumar-se al dinar de germanor i que van donar al torneig un caire especial, no només competitiu sinó sobretot de retrobament, d’abraçades i de bon ambient.

3)      El desenllaç del torneig, amb l’emoció palesa en la cara del seu destacat campió, en Ferran/Despertaferro que, entremig de felicitacions i de mostres de reconeixement, va confessar la seva gran il·lusió per haver guanyat el torneig dels 25 anys.

4)      La imatge d’un Jordi/Can Soler sorprès, radiant i feliç, com un escriptor més a la diada de Sant Jordi, entregat a la feina de signar exemplars del seu llibre, obsequi de l’ACFB: el primer llibre autobiogràfic escrit per un botonaire, que relata la història d’un botó i parla del futbol amb botons i de la nostra associació, amb descriptius detalls de l’època social que va viure.

5)      La sentida dedicatòria del Karles/Toy Dolls de la copa guanyada, a la memòria del seu pare, alhora mestre, que el va ensenyar a jugar al futbol amb botons.

6)      El brindis col·lectiu, el bon humor, les mostres d’afecte i d’amistat entre tots els presents i les fotografies per a la història, de la mà experta del Josep Lluís/Otac´s, van tancar un dinar i una jornada per recordar.

Us haig de dir que, una vegada més, vaig sentir dintre meu la grandesa del futbol amb botons i l’orgull de ser botonaire i de formar part de la nostra gran família.

Enhorabona i moltes gràcies a tots per fer-ho possible, i també a aquells que per diferents motius no van poder ser-hi però que van estar en el nostre pensament. Finalment, una felicitació i un agraïment especial al Jordi/Can Soler pel seu llibre i per haver compartit amb nosaltres una part de la seva biografia. 

Visca l’ACFB, visca el futbol amb botons i visca els botonaires!!

 

Ramon Pes / Sporting  (President de l'ACFB)